italoscalvino 2010.03.11. 23:27

nőnap

Nagyon cikinek tartom a nőnapot. Egyszerűen túl sok hímsovént láttam ilyenkor egyenvirággal, egyendumával, egyenvigyorral bájologni ahhoz, hogy komolyan tudjam venni. A nőnap abban a formában, ahogy most szokás ünnepelni, sokkal inkább lekezelő gesztus: a teremtés koronái kiosztják a második helyért járó vállveregetést.

Azért is ciki a nőnap, mert eredetileg a dolgozó nők napja volt. Pontosabban a munkahelyen pénzért dolgozó nők napja. Márpedig szerintem a nők és a férfiak nem munkaerőként, hanem emberként egyenrangúak.

A nők napját rendes utcai büszkeségfelvonulással kellene ünnepelni. Útlezárásokkal, transzparensekkel, szónokokkal, és lehetőleg erőszakoskodó ellentüntetőkkel, akkor legalább elválna a szar a májtól. Tudom, hogy nem lesz ilyen, pedig jövőre már lesz olyan évforduló is, amiről csak ilyen formában lenne szabad megemlékezni, a Zsanett ügyben a felmentő ítéletet éppen március 8-án hirdették ki. Fogadok, hogy az összes felmentett rendőr vitt virágot a feleségének.

A bejegyzés trackback címe:

https://vakpali.blog.hu/api/trackback/id/tr911832942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása